خواب زیاد و کمبود ویتامین چه ارتباطی با هم دارند؟

خواب زیاد و کمبود ویتامین چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ به طور کلی خواب زیاد نشانه‌ای از کمبود برخی ویتامین‌ها است اما نباید به طور خودسر هیچ مکملی استفاده نمایید و در ابتدا باید تشخیص درست در این زمینه داده شود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بدانید که خواب زیاد نشان از کم بودن سطح کدام ویتامین در بدن است.

خواب زیاد و کمبود ویتامین

خواب زیاد نشانه کمبود کدام ویتامین است؟

کمبود برخی ویتامین‌ها و همچنین مواد معدنی در بدن انسان باعث اختلالات و عوارض می‌شود. به طور کلی خواب مناسب و کافی از جمله مواردی است که از بروز بسیاری بیماری‌ها پیشگیری می‌کند اما افراد به این مسئله توجه نمی‌کنند که اگر دچار بی خوابی شده اند، باید حتما علت آن را مشخص کنند و به بهبود آن بپردازند. در ادامه تاثیر هر یک از ویتامین ها بر میزان خواب و کیفیت آن بررسی خواهیم کرد.

ویتامین B6 

ویتامین ب 6 از سری مکمل هایی است که بر نوع و کیفیت خواب تاثیر دارد. در برخی موارد، خواب زیاد ناشی از کمبود ویتامین B6 خواهد بود اما متاسفانه افراد در مورد این موضوع اطلاعات چندانی ندارند. ویتامین B6 یک نقش مهم در سیستم عصبی دارد و برای تولید انرژی و سلامت عمومی بدن ضروری است و به همین دلیل، کمبود این ویتامین می‌تواند باعث خستگی و خواب زیاد و کاهش سطح انرژی شود. اگر شما احساس می‌کنید که ممکن است کمبود ویتامین B6 داشته باشید، بهتر است با متخصص مربوطه مشورت کنید تا در صورت لزوم، تجویز دارویی لازم انجام شود.

بیشتر بخوانید: اختلال خواب در کودکان

ویتامین B12

ویتامین B12 یک نقش مهم در سلامت عمومی و عملکرد سیستم عصبی بدن دارد. کمبود ویتامین B12 می‌تواند عوارضی مانند خستگی و اختلال در الگوی خواب را به همراه داشته باشد. افرادی که دارای کمبود این نوع ویتامین هستند، یا خواب ناپایدار دارند و یا به خواب عمیق فرو می‌روند. به طور کلی در جامعه ما با بروز هر مشکل، افراد به طور خودسرانه داروها و ویتامین های مختلفی مصرف می‌کنند اما باید در نظر داشته باشید که زیاد بودن سطح هر یک از این ها در بدن نیز ممکن است با عوارض و مسمومیت ها رو به رو باشد. به همین دلیل برای انواع مشکلات خواب خود، دارو مصرف نکنید و در ابتدا به یک کلینیک خواب معتبر و مجهز مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اضطراب در خواب

ویتامین D

خواب زیاد در برخی مواقع ناشی از کمبود ویتامین D خواهد بود. این ویتامین برای حفظ سلامت عمومی و ارتقاء سطح انرژی بدن اهمیت دارد. کمبود ویتامین D می‌تواند باعث افزایش خستگی و خواب زدگی در طول روز شود، یعنی فرد در طول روز هیچ علاقه ای به خوابیدن ندارد اما در هنگام شب، فرد احساس می‌کند که دیگر توانایی بدنی ندارد و باید سریعتر از همیشه بخوابد. امروزه مصرف این دارو بسیار رایج شده است و میان مردم زیاد به چشم می‌خورد اما توصیه بر این است که حتما با بهترین متخصص مربوطه در این زمینه مشورت کنید.

خواب زیاد نشانه کمبود کدام ویتامین است؟

کمبود مواد معدنی

کمبود مواد معدنی قطعا تاثیر زیادی بر روی خواب افراد دارد. برخی از مواد معدنی مهم برای خواب عبارتند از منیزیم، روی و آهن که نقش مهمی در فعالیت عصبی و متابولیسم سلولی دارند و همچنین، تاثیر مستقیمی بر الگوی و کیفیت خواب دارند.

کمبود منیزیم افزایش بیداری‌های شبانه را به همراه داشته و در مقابل کمبود روی باعث خوابیدن بسیار زیاد می‌شود. در ابتدا به کلینیک خواب مراجعه کنید و علت خوابیدن های زیاد خود را بیابید زیرا هر نوع خواب زیادی دلیل بر کمبود ویتامین ها نیست و این تصوری اشتباه است.

بیشتر بخوانید: عوارض بی‌خوابی

کمبود کلسیم

کمبود کلسیم تا حد زیادی باعث اختلالات خواب شبانه می‌شود و فرد در میان خواب های عمیق خود، به یکباره بیدار می‌شود و مجدد می‌خوابد. حتی برخی افراد در خواب دچار تشنج های مکرر خفیف می‌شوند. بنابراین دانستید که کمبود این ماده معدنی نیز در الگوی خواب صحیح نقش فراوانی دارد و اندازه کافی در سطح بدن از کلسیم سبب می‌شود تا فرد به طور دائم خواب آلودگی نداشته باشد.

کمبود آهن

آهن سبب شده تا فرد بیش از همیشه بخوابد اما در خواب بی قراری داشته باشد. آهن یکی از مواد معدنی مهم است که نقش اساسی در تولید هموگلوبین که به عنوان حامل اکسیژن به سلول ‌های بدن عمل می‌کند را دارد و اگر سطح آهن در بدن کم شود، در مقابل اکسیژن خون کم شده و فرد عمیق تر و طولانی تر می‌خوابد. کمبود آهن ممکن است باعث بی‌قراری و ناتوانی در خوابیدن شود و موجب بیداری مکرر در طول شب شود. در این صورت فرد دائما خواب آلود است و نیاز به استراحت دارد.

کمبود منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی حیاتی است که نقش مهمی در عملکرد عضلات، سلامت عصبی و تنظیم سطح استرس دارد. بنابراین، کمبود منیزیم می‌تواند باعث اختلال در الگوی خواب، افزایش بیداری شبانه و کاهش کیفیت خواب شود. راه های افزایش این ویتامین در بدن زیاد است اما در ابتدا باید توسط بهترین متخصص تشخیص داده شود که عامل اصلی اختلال خواب فرد کمبود منیزیم است و سپس در این مورد اقدامات لازم را انجام داد.

خواب زیاد نشانه کمبود کدام ویتامین است؟- منیزیم

نتیجه‌گیری

در این مقاله انواع ویتامین‌هایی که کمبود آن ها در بدن باعث خواب آلودگی و داشتن خواب عمیق و زیاد می‌شود را بیان کردیم و توضیح مختصری در ارتباط با هر یک در اختیار شما قرار دادیم. مکمل و مولتی ویتامین ها میان بانوان بیشتر رایج است اما آقایان نیز باید توجه داشته باشند که بدن آن ها هم با این کمبود ویتامین ها مواجه می‌شود و باید از ویتامین مناسب و مورد نیاز استفاده کنند تا الگوی خواب بهتری داشته باشند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *